Wykaz upraw, które można zgłosić do certyfikacji w systemie IPR

Wykaz upraw, które można zgłosić do certyfikacji w systemie IPR to jednoczęśnie lista gatunków dla których zostały opracowanie i opublikowane przez PIORIN metodyki integrowanej produkcji roślin. 

Metodykę możesz ściągnąć ze strony piorin.gov.pl lub poniżej klikając przy danym gatunku (pobierz metodykę)

Sadownicze:

agrest - (pobierz metodykę)
aronia - (pobierz metodykę)
borówki wysokie - (pobierz metodykę)
brzoskwinia i morela - (pobierz metodykę)
czereśnia - (pobierz metodykę)
gruszki - (pobierz metodykę)
jabłka - (pobierz metodykę)
jeżyna bezkolcowa - (pobierz metodykę)
malina - (pobierz metodykę)
porzeczki - (pobierz metodykę)
śliwki - (pobierz metodykę)
truskawki - (pobierz metodykę)
wiśnie - (pobierz metodykę)

Warzywnicze:

brokuły - (pobierz metodykę)
buraki ćwikłowe - (pobierz metodykę)
cebula - (pobierz metodykę)
cukinia, kabaczek i patison - (pobierz metodykę)
czosnek - (pobierz metodykę)
dynia olbrzymia i piżmowa - (pobierz metodykę)
kalafior - (pobierz metodykę)
kapusta głowiasta - (pobierz metodykę)
kapusta pekińska - (pobierz metodykę)
marchew - (pobierz metodykę)
ogórek pod osłonami - (pobierz metodykę)
ogórek polowy - (pobierz metodykę)
pomidor gruntowy - (pobierz metodykę)
pomidor pod osłonami - (pobierz metodykę)
sałata pod osłonami - (pobierz metodykę)
sałata polowa - (pobierz metodykę)
seler korzeniowy - (pobierz metodykę)
szparagi - (pobierz metodykę)
szpinak - (pobierz metodykę)

Pozostałe:

burak cukrowy - (pobierz metodykę)
chmiel - (pobierz metodykę)
gryka - (pobierz metodykę)
jęczmień browarny - (pobierz metodykę)
kukurydza - (pobierz metodykę)
proso - (pobierz metodykę)
pszenica ozima i jara - (pobierz metodykę)
rzepak ozimy - (pobierz metodykę)
soja - (pobierz metodykę)
ziemniaki - (pobierz metodykę)

Cookies

Korzystając z tej witryny, automatycznie akceptujesz używanie przez nas plików cookie. Czytaj więcej.

AKCEPTUJĘ